speeltuin rondom de maredijk
Archief

archief

Mooiste boom van Leiden
Mooiste boom van Leiden
"De mooiste boom van Leiden ..." is een wilg in Speeltuin Rondom de Maredijk! Op woensdag 14 november 2012 is de prijs voor de fotowedstrijd van GroenLinks Leiden uitgereikt aan Karin van Veen. Filmpje Unity TV

Sint Maarten
Op 10 november 2012 hebben wij Sint Maarten gevierd: een feest van lichtjes en delen. Na het knutselen, een broodje knakworst en een mooi Sint Maarten-verhaal zijn ongeveer 50 kinderen met hun zelfgemaakte lampions in drie groepen zingend langs de deuren gegaan in de donkere Maredijkbuurt. Sint Maarten
Wij danken alle 'rijke mannen' voor het uitdelen van allerlei lekkers.

Penningmeester Hugo Grimmelius overleden
Geschrokken en verbijsterd ontvingen wij op 12 september 2012 bericht dat na een korte ziekte onze penningmeester Hugo Grimmelius heel plotseling overleden is. Hugo was penningmeester van de speeltuin sinds 2001.
Wij zullen zijn inzet en gedrevenheid missen.

Maredag 2011
Maredag 2011Op 3 september vierden wij een heerlijke, zonnige!! Maredag. De foto's zijn te vinden in onze fotogalerij.

NL Doet knapt de speetuin op
Op 19 maart heeft de speeltuin in het kader van NL Doet NL Doet 2011met hulp van een groep vrijwilligers van GroenLinks (GL) Leiden, speeltuinkinderen en -ouders een voorjaarsschoonmaak en opfrisbeurt ondergaan. Er is tot laat gewerkt om het zwembad van nieuwe plaatjes te voorzien, speeltoestellen te verven, te verwijderen of te verplaatsen, en héél veel plantjes te planten.
Mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van
€ 500,- van het Oranjefonds, de appels en mandarijnen van groentenwinkel 'Het Maredijkje' en de bemiddeling van van iDoe, het contactpunt voor vrijwillige inzet in Leiden, die de 'match' met GroenLinks verzorgde.

LeidenGoesNuts! in de speeltuin
LeidenGoesNuts!
Met dank aan Desiree Rosier, die haar prijs van Wilde Weelde voor haar idee LeidenGoesNuts! heeft verdeeld onder kinderen die een mooi plan bedacht hebben: op Boomfeestdag, 23 maart, zijn er in onze speeltuin een appelboom, 3 rode-bessenstruiken en 2 frambozenstruiken geplant.LeidenGoesNuts! op Boomfeestdag De vaders Wouter en Tijn Wouter en Tijn na gedane arbeid hebben de plantgaten gegraven, Pieter Kos (GL) hielp met de zware appelboom en kinderen hebben de fruitstruiken in de grond gezet. Straks plukken we er met z'n allen de vruchten van! Een extra appelboom, geschonken door een lid van de speeltuin, kreeg ook een plaatsje in de tuin.
Het feest werd opgeluisterd met kinderchampagne (ook van Desiree) en nog meer appels van 'Het Maredijkje'.

Sinterklaasfeest
Sinterklaas
Op 27 november vierden de kinderen van 0 tot en met 8 jaar het Sinterklaasfeest in de speeltuin. Sinterklaas had tijd voor gesprekjes met 30 kinderen. Daarna was er een leuke Sinterklaas-poppenkast waar minstens 20 kinderen en hun ouders naar keken.

Sint-Maarten: knutselen, verhaal en optocht
Sint-Maarten 2010
Op 13 november vierden kinderen van 0 tot en met 10 jaar Sint-Maarten. Ruim 30 kinderen hebben prachtige lampions geknutseld. Na een mooi verhaal en een broodje knakworst gingen we zingend door de Maredijkbuurt. Het was niet koud, het regende niet en het woei niet en zowel kinderen als ouders zongen goed mee. Vaak klonk "Hier woont een 'rijke man' die ons wel wat geven kan". Al was het dan niet op 11 november (is de dag ...), het was een schitterend Sint-Maartenfeest. En alle 'rijke mannen': hartelijk dank voor jullie gulle gaven! (foto: Hugo Grimmelius).

Halloween: zeker 75 'enge' kinderen
Halloween 2010
Op 30 oktober vierden de kinderen van 4 tot en met 8 jaar Halloween in speeltuin. De jury had een hele klus om het mooist versierde kind te kiezen. Er was disco, popcorn, limonade, een springkussen, griezelige schmink en zeker 75 'enge' kinderen. Kortom: een geslaagd Halloween-feest! (foto: Photo Company Amsterdam).

Maredag: Hilde is het 500ste lid!!
Hilde is het 500ste lid! Foto: Hugo Grimmelius
Hilde (3 jaar) is tijdens de Maredag op 25 september, even in het zonnetje gezet! Zij kreeg een gewaarmerkte oorkonde van het bestuur een een paar leuke cadeautjes (foto: Hugo Grimmelius).
Veel plezier in de speeltuin, Hilde!
Hilde is het 500ste lid!!
Hilde is het 500ste lid! Foto: Hugo Grimmelius
Op 16 juli en eerder dan was gehoopt, hebben wij het 500ste gezin als lid mogen inschrijven. (foto: Hugo Grimmelius).

Beverprijs voor supervrijwillger Ton van Kesteren
Beverprijs voor Ton van Kesteren Foto: Hans Schuurman
Op 19 juni heeft supervrijwilliger Ton van Kesteren uit handen van burgemeester Henri Lenferink de Beverprijs ontvangen. Deze Leidse wisseltrofee is door Woningstichting 'Ons Doel' in het leven geroepen voor (organisaties van) vrijwilligers die een positieve invloed hebben in een buurt. Ton van Kesteren heeft zich meer dan 43 jaar verdienstelijk gemaakt voor de Leidse gemeenschap, voor gehandicapten, kinderen en de laatste jaren binnen Buurtvereniging Groenoord Zuid.
Speeltuin 'Rondom de Maredijk', winnaar van de Beverprijs 2009 koos de Landelijke Speeltuindag om de prijs over te dragen. (foto: Hans Schuurman).

Pasen in de speeltuin
Palmpaasoptocht bij de Petteflet Foto: Hugo Grimmelius
Op Goede Vrijdag, 2 april, hebben ruim 40 kinderen Paaseieren gezocht in de speeltuin (als je nog een ei vindt, kun je het bij Mohammad ruilen voor een snoepje). Er waren bijna 30 kinderen die met hun prachtige Palmpaastokken zingend in optocht om de speeltuin liepen (foto: Hugo Grimmelius).

Voorjaarsschoonmaak in de speeltuin
Voorjaarsschoonmaak! Foto: Paula Verstelle (iDOE)
Op 20 maart 2010 is in de speeltuin een grote voorjaarsschoonmaak gehouden. Leerlingen van het Stedelijk Gymnasium kwamen, voor hun maatschappelijke stage, speeltoestellen schoonmaken, onkruid wieden en prullenbakken plaatsen. De gymnasiasten hebben zich met enthousiasme ingezet en de hele speeltuin klaargemaakt voor het speelseizoen. Hartelijk Dank!! (foto: Paula Verstelle van iDOE, het contactpunt voor vrijwillige inzet in Leiden)

'Speeltuin' leest voor in Mini-KDV
Voorleesontbijt bij (foto:) Angela's Kroost
Op uitnodiging van Angela heeft Joke vanuit de speeltuin op 21 januari 2010 "De Wiebelbillenboogie", prentenboek van het jaar 2010, voorgelezen aan de peuters en ouders van Angela's Kroost in Oegstgeest. Het thema is dit jaar 'spelen' en de link naar onze speeltuin was daardoor snel gelegd. Het was een erg gezellig ontbijt en de peuters zullen zeker in onze speeltuin komen spelen (foto: Angela's Kroost)

Beverprijs 2009 gewonnen!
Beverprijs 2009 voor Speeltuin Rondom de Maredijk
Onze speeltuin heeft op 9 mei 2009 de Beverprijs ontvangen uit handen van burgemeester Henri Lenferink.
De Beverprijs is door Woningstichting "Ons Doel"
in 1995 in het leven geroepen. De Leidse wisseltrofee, wordt jaarlijks uitgereikt aan een organisatie die voornamelijk door vrijwilligers wordt gedragen en die een positieve uitstraling heeft op een wijk of een bruggenbouwende functie vervult. LCKV Jeugdvakanties prees de speeltuin vanwege de rolstoelvriendelijke renovatie en de vele activiteiten die met name voor kinderen worden georganiseerd (genoemd zijn Poppentheater en Snuffelmarkt).

Uitkomst Zomerenquête 2009 Klik hier om de uitkomst te bekijken.